Nordic Walking

La Sargantana aposta per una nova activitat de moda a tot Europa: el Nordic Walking, una manera de caminar mes saludable i divertida. Consisteix en incorporar uns pals especials a l’activitat de caminar de tal manera que millora substancialment el nostre estat físic com anímic.

És un moviment que es va desenvolupà a Finlandia inspirant-se en la tècnica de l’esquí de fons. Actualment el practiquen milers de persones en el centre i nord d’Europa.

 

  • Per a tothom
  • Cursos
  • Modalitats
  • Calendari

Un moviment adreçat a tothom

Amb el Nordic Walking La Sargantana amplia la seva gama d’activitats i també el public a qui es dirigeix ja que ho pot practicar gairabé tothom. Podriem parlar d’un senderisme més tècnic i amb molts valors afegits: salut, natura i benestar per a tothom.
La pràctica del NW a nivell SALUT estaria indicada per a persones que volen estilitzar la seva silueta, per persones amb patologies d’esquena, malalties cròniques, patologies articulars, estrés, falta d’energia.
Però també es pot practicar a un nivell més intens, el que anomenariem FITNESS i que s’incorpora als entrenaments per esportistes i altletes d’alt nivell.

Què te de bo per a la salut

El nordic walking té uns beneficis que li són propis i que el converteixen en una activitat molt recomenable:

  • Menor sobrecàrrega sobre les articulacions
  • Es treballen quasi el 90 % dels músculs del cos (si es fa correctament)
  • Relaxa la tensió del clatell i cervicals
  • Augmenta l’oxigenació i millora el sistema cardivascular
  • Pot augmentar considerablement el consum de calories. Per tan és una excelent eina per el control de pes.
  • Permet gaudir de l’entorn tot fent salut i compartint l’experiència en companyia.

Cursos

La Sargantana ofereix 2 tipus de cursos:

Inciació:
Son cursos de 4 hores on s’imperteix la tècnica bàsica i s’expliquen origens i beneficis. A continuació es realitza una caminada per consolidar el que hem après.

Especialització:
Tenen una durada de 8 hores i es reparteixen en dos dies.  Es profunditza molt en la pràctica i es fan videos personalitzats per millorar la tècnica de cadascú.

Ambdos cursos inclouen escalfaments inicials, estiraments i relaxació final de diferent intensitat.
La tècnica utilitzada es basa en el coneixement i experiència de les dues principals escoles de NW (ANE i INWA).
Grups de 5 a 12 persones per ambdos nivells.


Modalitats


Ioga – Walking:
El nordic walking és el complement perfecte als estiraments i el creixement muscular dels asanas del Ioga. Augmenta la força i la resistència cardio-vascular, promou la concentració ja que posem tota l’atenció en realitzar correctament aquesta meravellosa tècnica i en el ritme de la nostra respiració. Oferim itineraris que permetin fer meditacions en punts energètics del massís de Montserrat. La combinació perfecte per trobar l’equilibri cos-ment-ànima.

Nordic walking i control del pes:
Els estudis diuen que una hora de NW crema unes 400 Cals. Un programa d’entrenament de NW a més d’una pauta d’alimentació sana són la fórmula d’èxit per aconseguir els objectius en el manteniment o pèrdua de pes. Des de la Sargantana també et podem assessorar en aquest àmbit de la salut i aconseguir un metode eficaç de la mà d’una dietista-nutricionista i instructora en Nordic Walking.

 


Nordic Walking turístic-cultural:

Sortides per a persones que volen conèixer la cultura, els costums i el paisatge de la zona. Es proporciona un tast de tècnica més la caminada. Amb l’opció de incloure dinar per conèixer la cuina del territori.Calendari Estiu

Montserrat
Cara Nord

6 juliol / 13 juliol
FONT DE CAN PITEU 7,5 km.


Platja de Barcelona

7 juliol / 14 juliol
NOU XIRINGUITO DE L'ESCRIBÀ 7,5 km.

Vinyes del Penedes

29 juny / 20 juliol
NOCTURNA A BONASTRE
5 km.


Més informació i reserves: info@lasargantana.cat - T. 902875 785

 

Us oferim 6 sortides a tres llocs emblemàtics de Catalunya i de fàcil accés. Dues són de matí i una és al vespre-nit. Totes les sortides inclouen:

• Una explicació de la tècnica de NORDIC WALKING al principi de la caminada per aquells que no ho coneguin.
• Estiraments al final de la sortida.
• Els pals i l'assegurança.
I en totes elles cal portar: Motxilla petita amb aigua, calçat tipus trekking, roba còmoda.